Scrubben

BY 27 juli 2014 Geen categorie

Vandaag ga ik jullie wat vertellen over het scrubben van de huid: waarom is het nodig en waar kun je het beste mee scrubben?

Allereerst heb ik een klein stukje theorie over de huid voor jullie. De huid bestaat uit drie verschillende lagen namelijk van binnen naar buiten: de onderhuid, de lederhuid en de opperhuid. Deze lagen bestaan ook weer uit verschillende lagen, deze zal ik verder niet gaan benoemen. De bovenste laag van de opperhuid is de hoornlaag, dit is de huidlaag die je aan de buitenkant van het lichaam ziet. Deze laag bestaat voornamelijk uit dode huidcellen.

Onze huid vernieuwt zich ongeveer elke 28 dagen, maar dit heeft ook te maken met bijvoorbeeld je leeftijd. Als je de 28 jaar bent gepasseerd dan duurt dit vernieuwingsproces alweer langer. Als je het dode huidcellen laagje niet ‘verwijdert’dan zal dit zich elke keer gaan opstapelen en kan het er voor zorgen dat je huid er dof en grauw uit gaat zien. Bovendien neemt de huid de verzorgingsproducten die je gebruikt niet meer goed op en dit is dus zonde voor je huid en voor je potje crème. Dode huidcellen kun je verminderen door regelmatig goed te scrubben.

Een scrub bevat korrels die er voor zorgen dat de dode huidcellen van de huid worden verwijderd.
Er bestaan onwijs veel verschillende soorten scrubs: een grove scrub, een fijne scrub, een zeezout scrub, een crème scrub, eentje voor onder de douche, eentje die je droog kan gebruiken en zo kan ik nog wel even door gaan. Er is niet een scrub die beter is dan een ander, dit is gewoon persoonlijk. De ene vind een crème scrub voor onder de douche fijn en de ander heeft liever eentje die droog gebruikt kan worden.
Waar je wel goed op moet letten is dat je voor het gezicht een fijne scrub neemt en voor het lichaam kan de scrub wel wat grover zijn. De huid van het gezicht is namelijk veel gevoeliger dan die van het lichaam.
Een scrub breng je met ronddraaiende bewegingen aan over de huid en daarna spoel je het af en voel je hoe heerlijk zacht je huid weer is. Je huid is nu klaar om te stralen en de verzorgingsproducten weer op te nemen:)

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

No Thumbnail

Update blog

door 27 juli 2014 update

No Thumbnail

Welkom

door 24 juli 2014 Geen categorie