Wakker worden en beseffen dat je naar de sauna gaat, wat is dat een heerlijk gevoel. Zaterdag 26 juli werd ik op deze manier wakker, want ik ben toen naar de Zwaluwhoeve in Hierden geweest.

Na een bus en treinreis kwam ik rond 11:00 aan. Even inchecken, uitkleden, douchen en het wellness avontuur kon beginnen. Ik was al een tijdje niet bij de Zwaluwhoeve geweest en ze hadden wat dingen veranderd dus ik had eerst even een ontdekkingsronde gedaan. Zo hebben ze bijvoorbeeld de kluisjes en kleedruimte naar boven verhuist en op de oude plek van de kleedruimte zitten nu paar nieuwe sauna’s, waaronder nog een infrarood sauna.

Voor de lunch heb ik genoten van het kruidenbad (die voor het eerst echt stil was), heb ik buiten gezwommen en heb ik in een ‘pipo de clown’ sauna gezeten(ze lijken echt op die wagentjes van pipo de clown)  met een peren geur. Ze hebben drie van die sauna’s staan met ieder een eigen fruitgeur, dit wordt de boomgaard genoemd en er staan ook echt fruitbomen. Wat vind ik dit leuk bedacht van ze. Toen was het tijd voor een lunch met een tosti van Turks brood, I love it. Deze keer had ik ook een behandeling erbij geboekt (soms moet je jezelf extra verwennen), hoe deze was vertel ik in een volgend artikel. Deze behandeling vond na de lunch plaats en na de behandeling vond ik het wel tijd om in de stoomcabine te duiken. Nu ben ik niet zo’n fan daarvan, want ik word er een beetje benauwd in. Ook ben ik nog even in de zoutsteensauna geweest. Deze sauna heeft een zuivere werking op je luchtwegen en is dus ideaal als je last van astma hebt.
Terwijl ik aan het genieten was van een heerlijke smoothie bedacht ik me dat ik altijd de opgieting hier had willen mee maken, maar dit helaas nog niet gelukt was. Aangezien het toch lekker rustig was, besloot ik dus dat ik de opgieting graag wilde meemaken. En ik had geluk hoor, er was nog plek voor de opgieting die in het teken stond van de geuren: honing en lentemix. Persoonlijk vond ik de honing niet heel lekker, maar de lentemix vond ik echt genieten. Tijdens de opgieting maakte de saunameester niet alleen gebruik van de standaard handdoek, maar maakte hij bijvoorbeeld ook gebruik van een waaier. Na een goede koelsessie en even rustig aan doen, ging ik voor het avondeten nog even de infrarood sauna in.

Ik had deze keer geen handdoeken van thuis meegenomen, want ik had weinig zin om met alles te slepen. Nu hadden ze een geweldige service, namelijk als je handdoek te nat was dan kon je hem bij de balie gewoon omruilen voor een droge. Dit is echt werkelijk een top idee en dit wil ik dan ook even extra benoemen. Het is een kleine moeite, maar zo ontzettend fijn en prettig. Ik heb onwijs genoten van deze dag en terwijl ik terug reis naar huis, bedenk ik me dat ik echt lekker ontspannen ben en dat ik waarschijnlijk erg goed zou slapen.

 

 

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

No Thumbnail

Update blog

door 27 juli 2014 update