Het is alweer tijd voor de volgende slaaptip. Dit keer ga ik er eentje behandelen die eigenlijk iedereen wel kent: een warme douche voor het slapen gaan. Ik heb dit uitgeprobeerd in combinatie met een lavendel douchegel en ik wil jullie graag vertellen of dit voor mij geholpen heeft.

Normaal gesproken douche ik eigenlijk alleen in de ochtend, zodat ik lekker wakker en fris de dag begin. Heel soms wil ik nog wel eens in de avond onder de douche stappen. Ik ben een aantal dagen achter elkaar ook vlak voor het slapen onder de douche gegaan. Ik nam afgewisseld twee verschillende soorten lavendel douchegels mee: eentje van Kneipp en eentje van Weleda. Lavendel staat voor ontspanning en als je ontspannen bent, val je sneller in slaap.

                                                      

Ik zal eerst vertellen dat ik geen voorkeur heb voor een van de twee douchegels. Ik vind ze allemaal lekker naar lavendel ruiken, ze voelen allebei lekker aan op de huid en ze maken mij allebei schoon en fris. Dat is toch ook wel een belangrijk detail. Ik vond wel dat de geur niet echt ‘achter bleef ‘ op de huid.

De warme douche en de douchegel was inderdaad rustgevend en het voelde lekker ontspannen. Alleen zodra ik onder de douche vandaan kwam was dit gevoel alweer een beetje weg. En toen ik in bed lag, had ik niet het gevoel dat ik ontspannen genoeg was om in slaap te vallen. Daarom heb ik dit ook meerder dagen herhaald, om te kijken of het nog zou veranderen. Helaas veranderde dit niet en ben ik tot de conclusie gekomen dat dit niet voor mij is weg gelegd. Ik vind het warm douchen en de douchegel echt heel lekker, maar ik val er helaas niet goed door in slaap.

Dat dit voor mij niet werkt, betekend natuurlijk niet dat dit voor niemand werkt. Ik zou dan ook gewoon zeggen: probeer het eens uit en misschien helpt dit voor jou wel. Mocht je dit nou gaan proberen, dan zou ik het leuk vinden als je even laat weten wat je ervan vind en of het voor jou wel hielp.

Heb jij nog een leuke slaaptip die ik zou kunnen uitproberen? 

Doe jij al mee met de winactie in samenwerking met FitForMe?


Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

    3 reacties geplaatst