Vaak krijg ik in de salon, maar ook daar buiten de vraag of het nou echt nodig is om oogcrème te gebruiken. En ook op internet kom ik vaak tegen dat mensen het onzin vinden, want ze gebruiken al gezichtcrème. Vandaar dat ik samen met mijn werkgeefster, want ik intussen privé ook zie als een hele goede vriendin, besloten had om voor jullie een artikel te maken over oogcrème. Wij willen jullie als schoonheidsspecialisten graag uitleggen waarvoor je nou een oogcrème gebruikt en of het echt nodig is.

De huid onder de ogen is heel anders dan de rest van ons gezicht. Het is veel gevoeliger en kwetsbaarder. Het is dunner en kan daardoor weinig hebben. Ook de porie structuur van de huid rondom de ogen is veel fijner dan van de rest van je gezicht. De eerste rimpeltjes zijn vaak te vinden rondom de ogen.
Doordat de huid rondom onze ogen veel anders is, heeft het ook een hele andere verzorging nodig. We gebruiken ook een andere reiniging voor onze ogen dan die we voor de rest van ons gezicht gebruiken. En daarom is het ook nodig dat we een oogcrème gebruiken.
Het kan ook zo zijn dat je rimpeltjes hebt waar je vanaf wilt, maar verder wil je dat gezicht beter gehydrateerd wordt. Dus gebruik je een oogcrème die zich concentreert op de rimpeltjes en een gezichtscrème om te hydrateren. Uiteraard kan dit ook helemaal andersom, of zelfs dat je vind dat je ogen gevoeliger zijn en daarom een andere crème wilt.
Ook is de lipide waarde (de vet waarde) van een oogcrème lager dan die van een dag of nachtcrème voor je gezicht. Een gewone gezichtscrème is daarom al gauw ‘te zwaar’ voor de huid rondom je ogen en daardoor kun je sneller rimpels krijgen. Een rimpel doet er ongeveer 10 jaar over voordat ie weer helemaal vol zit. Dus ook nu is het voorkomen beter dan genezen.
Wij hopen dat jullie met dit artikel nu beter snappen waar een oogcrème nou voor is. Wij schijven dit niet om jullie over te halen zo snel mogelijk naar de winkel of naar je schoonheidsspecialiste te rennen en die oogcrème toch maar te gaan halen. We willen hiermee gewoon voor jullie duidelijk maken dat het echt een functie heeft.
Mochten jullie nog vragen hebben, laat ze dan achter in een reactie.
Gebruiken jullie zelf een oogcrème?
Doen jullie al mee met de winactie waarmee je de geur Sex and the city by night kan winnen?

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

    1 reactie geplaatst

No Thumbnail

CreaScents

door 14 november 2014 Geen categorie