Hallo daaro!
Daar ben ik weer!

Vorige week ging ik een dagje heerlijk naar de Veluwse Bron en ik vertel jullie graag hoe mijn dag is geweest.

Vorig jaar ben ik met mijn opleiding ook naar de Veluswe Bron geweest en toen was ik zo onder de indruk, dat ik graag nog een keer zou willen gaan. Dus heb ik vorige week maandag 8 juni samen met een vriendin/mijn sauna maatje, dit mooie wellness resort bezocht.

Het nadeel vind ik dat het met openbaar vervoer moeilijk te bereiken is. De dichtstbijzijnde bushalte is toch al zo’n 23 minuten lopen volgens 9292 en dan loop je in een best wel afgelegen stuk.
Ik had het geluk dat wij met de auto werden gebracht en ook weer werden opgehaald.

Zodra we het terrein opliepen, kreeg ik meteen een soort van vakantie gevoel. Dit zou dus zeker een hele goede dag worden.
Het inchecken ging ook redelijk vlot en we werden vriendelijk geholpen.  De kleedkamers bevinden zich beneden en zijn ingedeeld in verschillende nummers. Je hebt genoeg ruimte om je om te kleden en de kluisjes zijn ruim genoeg.  Het is een beetje zoeken waar je nou precies naar boven moet voor het wellness gedeelte.

Het binnen gedeelte is verdeelt in drie verschillende saunapleinen, verdeelt over drie verdiepingen.
Verder is er nog een heel groot buiten gedeelte waar nog veel verschillende sauna’s zijn en een groot meer, wat heerlijk is om af te koelen.
Ik begon mijn dag zoals ik dat eigenlijk altijd doe,
namelijk in het kruidenbad.  Deze was heerlijk warm en rook zalig. Enige nadeel was dat er toch mensen waren die het nodig vonden om te kletsen, terwijl overal stond aangegeven dat stilte gewenst is.

Mijn favoriete sauna was toch wel de kleurentherapie sauna.  Deze is niet al te warm, waardoor je er gemakkelijk wat langer in kan blijven zodat je ook optimaal van de werking gebruik maakt. Ook het licht geeft genoeg kleur af en de kleuren wisselen niet al te snel gelukkig.

Ook van het tepidarium heb ik heerlijk genoten, ik ben hier zelfs zo’n 50 minuten in slaap gevallen. Dit is een ruimte met stenen banken die ongeveer 40 graden is. Ik neem mij altijd voor om niet te slapen op zo’n dag, want dat vind ik zonde van mijn tijd. Maar nu was ik blijkbaar gewoon echt in slaap gevallen dus dan is het wat anders.

Die dag hadden wij ook een hamam behandeling, maar daar maak ik weer een ander artikel over. Dat wordt een vergelijkingsartikel waarin ik de hamam behandeling van de Veluwse Bron vergelijk met die van Thermen Bussloo. Ik hoop dat ik daardoor een goed beeld voor jullie kan creƫren.

Ook hadden wij een dinerbuffet en konden wij kiezen uit verschillende soepen, brood, koude en warme hapjes. Ik vond het alleen jammer dat de warme gerechten zoals het vlees en de frietjes, niet warm te noemen waren. En toen ik dit melde aan een medewerker, werd mij gezegd dat de keuken helaas toch niks met deze informatie doet. Ik was er even stil van, het lijkt mij toch dus zulke dingen juist gebruikt kunnen worden om iets te verbeteren.

Ik had het geluk dat er nog een opgieting was voor ik naar huis moest, dus ik haalde hier snel kaartjes voor op. Dat vind ik een fijn systeem, omdat je zo niet heel lang voor de deur hoeft te wachten.  Je haalt gewoon 20 minuten van te voren een kaartje op en je weet zeker dat je een plekje hebt.
Er werden weer heerlijke geuren gebruikt,  een mix met onder andere vanille en lavendel en een mix met mint en citrus.  Na de opgieting gingen we met een groepje afkoelen in het meer, want echt onwijs koud was. Er stonden ook allemaal ganzen intussen van het gras te eten en dat was toch wel een heel mooi gezicht.

Ik vind de Veluwse Bron een hele mooie sauna met super veel natuur. Het is mooi opgezet en er is voor iedereen wel wat, ik vind het dan ook een echte aanrader. Toch vind ik zo’n dag elke keer weer te kort, want er is zoveel te doen.

Ben jij wel eens bij de Veluwse Bron geweest?  Is er nog een sauna die jij mij kan aanraden?


Liefs Laura ♡
Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.