Sauna’s zijn helemaal hot (letterlijk en figuurlijk tegelijk) op dit moment. Je komt regelmatig reclames op internet tegen, er worden saunabonnen cadeau gedaan bij abonnementen en je kunt bij bepaalde producten sparen voor een dagje sauna. Niet gek dat er elke dag wel mensen zijn die voor het eerst naar de sauna gaan. Dit kan best een beetje spannend zijn zo’n eerste keer, want je loopt niet dagelijks naakt rond met veel mensen om je heen (tenminste ik niet). Dus leek het mij een leuk en handig idee om jullie wat tips te geven, voor als je voor het eerst naar de sauna gaat.

Mocht je het echt een eng idee vinden om in je blote kont rond te lopen, zijn er gelukkig veel sauna’s die speciale badkledingdagen hebben. Op deze manier ligt de drempel een stuk lager en is de sauna ineens een stuk toegankelijker.  Ik kan jullie helaas niet vertellen wat het verschil precies is tussen een badkledingdag en een blote billen dag, want ik ben zelf nog nooit op een badkledingdag geweest. Wie weet ga ik dit in de toekomst wel eens doen, om jullie een beeld te geven hoe dit is en er een goede vergelijking van te maken.

In de sauna wordt meestal een rondleiding geven door een gastvrouw ( ik heb nog nooit mee gemaakt dat dit niet werd gedaan) . Zij loopt samen met jou door het wellness resort en vertelt daarbij wat over de faciliteiten. Ook vertelt zij hoe een sauna rondje in zijn werk gaat en vertelt ze waar je op moet letten. Ik zelf vind het altijd leuk om met deze rondleidingen mee te gaan, want zo zie je alles en krijg je meteen wat achtergrondinformatie.

Zorg ervoor dat je jouw sauna bezoek plant met iemand bij wie je je op je gemak voelt. Natuurlijk is het wel fijn als diegene zich ook zo bij jou voelt. Het voordeel van met iemand gaan voor wie het ook een eerste keer is, is dat dit een band schept tussen jullie. Jullie vinden het waarschijnlijk beide wat spannend en zo kunnen jullie elkaar er ‘doorheen slepen’. Het voordeel van met iemand gaan die al eens eerder is geweest, is dat diegene er al wat ervaring in heeft en jou ook wat dingen kan uitleggen.

En het allerbelangrijkste is dan toch wel dat je gewoon moet genieten. Maak je niet druk over dat mensen naar je gaan kijken, want geloof mij dit gebeurd zo goed als niet. Ga maar bij jezelf na, zou jij iemand uitgebreid gaan bekijken als ie in zijn blote kont rond loopt? Andere doen dit dus ook niet bij jou en jij zult er echt niet anders uitzien dan de rest. De eerste keer je badjas open doen en onder de douche stappen is wat spannend, maar geloof mij dat als je daar ‘doorheen’ bent, dan valt alles reuze mee. Probeer er niet mee bezig te zijn, maar vind de rust en ga lekker relaxen.

Na een dagje sauna zul je zien dat je het heerlijk vond en kijk je alweer uit naar je volgende bezoek. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je erachter komt dat je de sauna helemaal niks vind, maar dan heb je het wel geprobeerd.

Heb jij zelf nog tips?

Liefs Laura ♡
Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

    2 reacties geplaatst

  1. Stef Onderwater

    ()

    Ik had eindelijk mijn man zo ver om met me mee te gaan naar de sauna, daar aangekomen was me man wel zenuwachtig hij vroeg ook wat gaat er nu gebeuren, ik stelde hem gerust en zij laat het gevoel los, wij hebben ons omgekleed en kregen een rondleiding, nu kwam het moment want we moesten gaan douchen, nou ik ben zo trots op me man,want hij deed zijn badjas uit en ging pontificaal onder de douche staan en iedereen kon hem bekijken, we hebben heerlijk alle faciliteiten bezocht, ik had dit nooit verwacht en we hebben heerlijk geno ten, zo zie je maar de eerste keer moet je altijd doen met iem and die je blind vertrouwd!!

    Beantwoorden

  2. Pingback: Wellnewss | Mijn eerste keer naar de sauna