Donderdag 27 augustus vond ik een mooie dag om weer eens een bezoekje te brengen aan de sauna en deze keer had ik gekozen voor Beauty en Sauna Oase in Nederasselt. Natuurlijk vertel ik jullie graag hoe mijn dag was, dus lees gauw mee.

20 Jaar
Als eerst wil jullie graag wat vertellen over de sauna zelf: dit jaar bestaat de sauna 20 jaar en hebben ze in februari 2015 het saunaplein vernieuwd. Verder zijn sinds kort ook de banken in het horeca gedeelte vernieuwd. In de afgelopen 20 jaar zijn ze enorm uitgebreid met onder andere de massage en beautysalons en is hun horeca verdubbeld.

Senang
Verder staat Senang bij hun erg hoog, dit betekent voor hun jezelf prettig voelen. Als eigenaar voelen zij zich prettig als hun werknemers zich prettig voelen. De werknemers voelen zich prettig als de gasten zich prettig voelen. Persoonlijke service en aandacht zijn zeer belangrijke punten vanuit hun. Geen nummers, maar een gewaardeerde gast. Je zult in de sauna ook geen stilte bordjes vinden, want ze vinden een klein gesprek in de sauna geen enkel probleem. Gezelligheid is iets wat ze heel belangrijk vinden.

Kleurrijk
Toen ik aankwam rijden wist ik eerst niet zo heel goed wat ik ervan moest verwachten. De parkeerplaats vond ik aan de kleine kant, al was er gewoon genoeg plek. Ik denk dat ik toch echt de grote sauna’s gewend ben, des te leuker is het dat ik hier nu eens een kijkje nam. Bij de incheck balie was het aan de drukke kant, maar we werden allemaal vlot en netjes te woord gestaan. Er zijn verschillende kleedkamers, wat ik zelf altijd wel prettig vind. De kleedkamer waar ik mij mocht omkleden was aan de redelijk kleine kant, maar had wel veel kluisjes. Het was er kleurrijk ingedeeld.

Persoonlijk
Na het omkleden kon ik naar de bar, waar ik vriendelijk werd welkom geheten en ik mijn sleutel mocht inleveren. Alles werd via mijn naam gedaan en niet via het nummertje van mijn kluisje. Wauw wat vond ik dat fijn en persoonlijk. Bij mijn arrangement zat een kopje thee en wat lekkers wat bij mij aan tafel werd gebracht. Vervolgens werd er gevraagd of ik er al eens eerder was geweest en werden er wat dingen verteld.

Kruidentempel
Het saunaplein vond ik zeer mooi en modern ingericht en het viel mij op dat iedereen zo vriendelijk was voor elkaar. Na een douche en een voetenbad dook ik de kruidentempel in. Een heerlijk warm bad met rustige muziek op de achtergrond. Ik vond zelf dat de geuren van de kruiden niet heel erg aanwezig waren. Hierna ging ik de stoomcabine in, maar omdat ik redelijk verkouden was, kon ik dit helaas niet zo lang volhouden. Na te zijn afgekoeld besloot ik nog even om de kleurensauna in te gaan. In deze sauna werd een natuurlijk film gedraaid en ik heb dingen over bijen gezien, die ik eigenlijk niet wilde zien haha. Ik vond het erg leuk dat je tv kon kijken en je kon zelfs zappen naar verschillende concerten.

Bubbelen in het bubbelbad
Ze hebben ook een heerlijk buitenbad wat overdekt is, wat ideaal was aangezien het regende. Ik vind het altijd heerlijk om even wat baantjes te zwemmen, zo heb ik het idee dat ik ook nog wat beweging heb gehad die dag. Daarna moest ik natuurlijk even het bubbelbad uitproberen en eigenlijk wilde ik daar helemaal niet uit, zo lekker was het. Na het bubbelen heb ik nog een behandeling gehad, wat ik graag in een ander artikel vertel.

Broodje Kan Niet Kiezen
Na mijn behandeling kreeg ik honger en vond ik dat het tijd was voor een broodje. Ik plofte heerlijk neer op een bank en keek in de menukaart. Oh wauw wat hadden ze veel lekkere dingen erin staan zeg. Er was toch wel een broodje wat er uitsprong en wat echt iets voor mij was: Kan Niet Kiezen. Een broodje met voor de helft zalm en andere andere helft carpaccio. En toen gebeurde er iets wat mij nog nooit was overkomen en waar ik nog steeds van onder de indruk was. Ik was lekker van mijn broodje aan het genieten, toen ineens de eigenaar bij mij kwam zitten om een praatje te maken. Ik vond dit zo ontzettend leuk en ik voelde mij zo gewaardeerd.

Opgieting
Na mijn heerlijke lunch heb ik het eventjes rustig aangedaan en ben ik daarna nog een paar sauna’s in geweest zoals de lavendel sauna. Aangezien ik in de avond nog moest werken, kon ik het helaas niet al te laat maken. Ik wilde voordat ik naar huis ging wel nog even een opgieting meemaken en zo gezegd zo gedaan. Het was een heerlijke opgieting met andere andere de geuren, vanille, appeltaart en kokos. We kregen nog een heerlijk worteldrankje en daarna konden we kiezen om nog een stukje opgieting te doen, wat ze het toetje noemde. Daarna heb ik goed afgekoeld en was het tijd om te douchen en weer om te kleden.

Ik vond het een heerlijke dag en ik voelde mij ontzettend op mijn gemak, het personeel en de gasten waren beide ontzettend vriendelijk en gezellig. Dit is zeker een sauna waar ik nog eens terug ga komen en wat ik ook zeker zal aanraden.

Zijn jullie wel eens bij Beauty en Sauna Oase geweest?

(Alle foto’s heb ik van Sauna en Beauty Oase gekregen voor dit artikel)


Liefs Laura ♡
Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.