Zoals jullie maandag al konden lezen ben ik bij Sauna en beauty Oase geweest. Ik had tijdens deze heerlijke ontspannen dag, ook een behandeling geboekt staan en ook daarover wil ik jullie graag wat vertellen.

Deze behandeling vind plaats met meerder mensen tegelijk. Bij de balie had ik een kaartje gekregen met daarop een bepaalde tijd dat ik de behandeling heb. Deze geef je dan weer aan een medewerker die deze behandeling verzorgd.
Voor de behandeling vertelde zij alleen maar dat we 40 minuten in een stoomcabine zouden zijn, dat we ons van te voren moeten douchen en vooral stil zijn en je mede gasten de rust gunnen. Voor de rest wilde zij nog niks verklappen en zouden wij er tijdens de behandeling wel achter komen.

Ik moest zeggen dat ik een beetje schrok van het feit dan ik 40 minuten in een stoomcabine zou zijn, die ochtend was ik ook even in een stoomcabine geweest en dat hield ik maar paar minuten vol. Gelukkig vertelde zij ook dat je altijd de cabine weer kon verlaten, mocht dit nodig zijn.
Toen ik de cabine instapte viel mij meteen op hoe onwijs mooi het binnen was en hoe groot de ruimte was. Er hingen in het midden van het plafond douches waar wij ons dus onder moesten douchen en daarna namen wij plaats op de banken. Op het moment van douchen stond de stoom nog niet aan, die ging later pas aan. Er was rustige achtergrond muziek en iemand vertelde een verhaal over Bali en wat wij allemaal zouden ‘zien’ als we onze ogen dicht deden. Ik vond het verhaal moeilijk te volgen, omdat het nogal zacht werd verteld en er in de cabine toen wat ruis was.

Toen kwam de werknemer weer binnen met een dienblad vol met schaaltjes, ze vertelde ons dat hierin een groene thee scrub in zat. We mochten allemaal een schaaltje pakken en onszelf even goed scrubben. De scrub rook heel lekker en toch ook wel fris, ik vond de korrel niet te grof en ook niet te fijn. Na het scrubben gingen de douches weer aan en konden we alles weer afspoelen. Het verhaal ging weer verder en na een tijdje stomen, kwam zij weer binnen en dit keer mochten we ons schaaltje omruilen voor een nieuw schaaltje met daarin de opiumgel.

Deze opiumgel rook ook heel fris en mochten wij op ons hele lichaam aanbrengen. We moesten alleen even in de gaten houden dat we het niet boven onze ogen aanbrachten, want door de warmte zakte het naar beneden en kon het in je ogen terecht komen.
De opiumgel zorgde ervoor dat je huid lekker zacht aan ging voelen. Het was een beetje vervelend dat ik erdoor erg glibberig werd en ik niet meer fatsoenlijk op mijn bankje kon zitten. Daardoor kon ik ook niet meer lekker ontspannen. Het verhaal werd ondertussen ook weer verder verteld.

Op het einde kregen we nog een heerlijk verfrissend muntdrankje, wat zeer goed smaakte. De douches gingen weer aan en we konden alles weer afspoelen. Daarna zat de behandeling erop en kon je de cabine verlaten. Wel oppassen dat je niet uit gleed, want de vloer was ook glad door al die gel.

Ik vond het onwijs leuk om eens mee te maken, maar of ik het nog eens zal doen weet ik niet. Ik vond het jammer dat ik het verhaal niet goed kon horen en dat ik door die gel zo glibberig werd. Verder vond ik het fijn dat in die 40 minuten niet de hele tijd stoom was, zo was het prima uit te houden.

 

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

    2 reacties geplaatst