Tegenwoordig zijn de powernaps volop in de aandacht en er staat genoeg artikelen op internet erover.
Ik zelf ben werkelijk dol op een powernap, ik hou tenslotte ook erg van slapen. Het valt mij op dat er veel verschillende theorie├źn bestaan over hoe lang een powernap nou eigenlijk moet duren. Dus ik vond het tijd om mijzelf op te offeren en de verschillende tijden gewoon eens uit te proberen en te kijken wat ik zelf de beste tijd vind. Let op: dit onderzoek voer ikzelf uit en de uitkomsten passen dus bij mij, voor jou kan dit heel anders liggen.

De 10 minuten powernap
Dit klinkt serieus echt heel kort en ik kan mij niet voorstellen dat ik hierna een stuk uitgeruster zou zijn.
Deze test is genomen op dinsdag 25 augustus om 18.16
Vandaag voelde ik mij helemaal niet lekker.
Dit is echt niks voor mij. Ik was alleen maar bezig met denken: ik moet snel ik slaap vallen, want de 10 minuten zijn vast heel snel voorbij. De wekker ging ook mega snel weer en ik was daarna nog steeds moe en voelde mij totaal niet fitter.

De 20 minuten powernap.
Dit is denk ik wel de bekendste voor iedereen en het schijnt dat dit een van de beste tijden voor powernap is.
Deze test is genomen op dinsdag 6 oktober om 13.30
Dit is een prima powernap als je het druk hebt, maar toch even wil bijkomen. Even snel een slaapje tussendoor en weer gaan met die banaan. Voor mij was dit prima te doen.

De 30 minuten powernap
Deze wordt door veel mensen afgeraden, omdat je dan wel in een diepe slaap komt alleen je slaapt niet echt.
Deze test is genomen op 24 september om 15.45
Ik werd een beetje misselijk wakker, of dat nou komt door het slapen weet ik natuurlijk niet zeker. Maar ik weer wel dat ik het niet fijn wakker vind worden.

De 60 minuten powernap
Deze vorm heb ik altijd gedaan, dus ik ben zeer benieuwd wat het verschil zou zijn met de andere.
Deze test is genomen op maandag 24 augustus om 14.00.
Ik was deze dag wat verkouden en voelde mij helemaal niet lekker.
In viel zover ik weet redelijk snel in slaap.
Ik heb gedroomd, al weet ik niet meer waar dit over ging.
Ik voelde mij nadat de wekker ging even slaperig en had de neiging om nog even door te slapen.
Daarna voelde ik mij wakkerder en een stuk fitter.

De 90 minuten powernap
Voor een echte slaapliefhebber klinkt dit heerlijk.
Deze test is genomen op maandag 19 oktober om 13.15.
Ik voelde mij de hele dag al onwijs moe, dus ik besloot dat dit het perfecte moment was voor de 90 minuten powernap. Heerlijk was het om zo lang nog even te slapen. Al moet ik zeggen dat ik de hele dag een beetje lui bleef.

Persoonlijk denk ik dat voor mij toch gewoon de 60 minuten powernap het beste werkt. Dit is voor mij eigenlijk ook degene die ik altijd heb gedaan en bevalt mij prima. Langer slapen vind ik ook heerlijk, maar daarna ben ik niet echt fitter dus het idee van de powernap is weg.

Houden jullie wel eens een powernap en hoe lang dan? Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

  1 reactie geplaatst

 1. AEMS

  ()

  ik hou van slapen en dus ook van een power nap op zijn tijd. Soms kan je dat gewoon even nodig hebben. Zelf slaap ik dan vaak wel een half uurtje tot een uur.. Mijn vriend maakt me vaak te laat weer wakker, haha! Maar met beide heb ik positieve ervaringen. Wel is het moeilijker om na 1 uur weer echt wakker te worden.. Ook ik voel me erna nog even slaperig namelijk. Maar dat gevoel is gelukkig al snel weg en dan barst ik weer van de energie heerlijk!

  Liefs,
  xoxo Arina

  Beantwoorden