Jullie hebben al eens kunnen lezen dat ik kokosolie als een soort van haarolie / haarmasker gebruik. Maar weten jullie ook dat je er zoveel meer mee kunt? Je kan kokosolie in de keuken gebruiken als olie om mee te bakken, als frituurolie of in diverse baksels gebruiken. Dit schijnt gezonder te zijn..

Hoe dan ook ik ben er dol op! Want naast dat het een prima haarolie / masker is en ik het veel gebruik in de keuken. Kan je het ook op verschillende manieren in je beauty routine toepassen.

Handcreme:

Als ik last heb van hele droge handen smeer ik mijn handen vaak in met wat kokosolie. Dit werkt natuurlijk niet als een snelle handcrème want het duurt even voordat het goed ingetrokken is. Maar als je huid even een vochtinbrengende boost nodig lijkt te hebben werkt deze olie daar heel goed voor. Of naja in elk geval voor mij. (En als je last hebt van droge voeten zou je die natuurlijk ook een lekkere massage kunnen geven met kokosolie.)

Massageolie:

Zoals ik het hierboven al noemde kun je kokosolie ook gebruiken als een soort van massage olie, als je houdt van de geur van kokos kun je daar een niet ontgeurde kokosolie voor gebruiken. Maar je kan het ook prima combineren met een etherische olie in een lekker geurtje; let er dan wel op dat je een ontgeurde kokosolie gebruikt!

Body olie/moisturizer :

Wat ik zelf vaak ook doe is na het douchen mijn lichaam dun insmeren met kokosolie als een soort van body olie of moisturizer. Ik doe dan gewoon wat kokosolie verwarmen in mijn handpalmen en smeer hier mijn lichaam mee in.

Scheerolie:

Ikzelf ben niet zoo grote fan van al die scheerschuim soorten en ben eens gaan uitproberen of dat ik ook kokosolie kon gebruiken als een soort van scheerolie. En ja hoor! Ook hier leent deze olie zich prima voor. Door de vettige olie lijkt het ook alsof ik minder last krijg van irritaties van het scheren zoals o.a. van die rode bultjes. Ik zorg er dan altijd wel voor dat ik mijn benen er rijkelijk mee insmeer.

Make-up remover :

Dit is eigenlijk mijn meest favoriete manier om kokosolie te gebruiken! Want wat voor een merk of soort make-up remover ik ook gebruik mijn ogen raken geïrriteerd. En bij kokosolie heb ik hier geen last van! En doordat het lekker vettig is krijg ik alles er makkelijk van af. Nu moet ik wel zeggen dat ik ook niet zoveel make-up gebruik. Wel moet je erop letten dat je erna je gezicht goed wast anders heb je hele vette oogjes. Hihi.

Lippenbalsen :

Verder gebruik ik ook vaak kokosolie als een soort van lippenbalsem.

Wat ik het grootste voordeel vind van kokosolie in mijn beauty routine gebruiken is vooral dat je een zoo puur mogelijk product gebruikt zonder allerlei toevoegingen.

Liefs Laura ♡
Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.