Mysteryland 2016

BY 29 augustus 2016 muziek

Afgelopen weekend ben ik voor het eerst bij Mysterland geweest en ik vond het zo geweldig dat ik het toch echt even met jullie wil delen. Het weer was prachtig, de sfeer was geweldig en ik zou het zo nog eens willen doen. Ik ga het voor jullie zo goed mogelijk proberen te omschrijven en uiteraard heb ik was mooie foto’s voor jullie.

Eerste keer
Zoals ik al zei, ging ik dit jaar voor het eerst. Al jaren wil ik er zo graag heen, maar komt het er niet van door andere plannen of vond ik het veel te duur. Want laten we eerlijk zijn, goedkoop is zo’n festival dus absoluut niet. In eerste instantie zou ik het hele weekend gaan, tot ik er achter kwam dat ik de maandag mijn kennismakingsdag op school heb. (Dat is dus op het moment dat dit artikel online komt). Dus ik besloot verstandig te zijn en alleen de zaterdag te gaan.

Outfit
Al weken keek ik er naar uit en al weken was ik bezig met wat ik nou zou moeten aantrekken. Ik wilde op mijn eerste festival natuurlijk wel met een echte goede festival look verschijnen. Samen met mijn vriendinnen heb ik een outfit samengesteld. Eerst vond ik het een beetje spannend om zo te gaan, je zag toch een stuk blote buik. Maar al gauw was ik eraan gewend en op het festival zelf zag ik dat ik er nog best bescheiden bij liep met dat kleine stukje blote buik. Dat is iets wat ik echt geweldig vond, iedereen kon zo zichzelf zijn en aantrekken wat hij/zij wilde.
Nou nog een bloemenkrans in mijn haar, zonnebril op en voor de zekerheid een vestje mee en ik was er klaar voor.

Controle
Wij gingen met het ov die kant op en dat was prima te doen. Vanaf station Hoofddorp rijden er pendelbussen naar het festival terrein toe. Ik dacht uit mijn hoofd dat dat 8 euro koste, dus opzich is dat best goed te doen. De controle ging ook vrij vlot bij de ingang van Mysterland. Wij waren wat later in de middag dus het was al niet zo druk meer. Ik moest mijn tasje openmaken en die werd helemaal gekeken. Alles werd eruit gehaald, maar gelukkig was die man zo vriendelijk om ook alles weer op de juiste plek terug te doen. Verder werd ik nog gefouilleerd en ik vond dat dit heel netjes werd gedaan. Nog even een kluisje regelen en het feesten kon gaan beginnen.

Warmte
Mysterland is echt mega groot, echt heel heel groot. Dit werd mij van te voren al verteld, maar wauw ik wist niet dat het zo groot was. Het is als het waren over 2(?) delen verdeeld die in verbinding staan met een brug over de snelweg. We begonnen aan het ene deel (lekker duidelijk he) en besloten een kijkje te nemen bij Q Dance. Na een aantal dansjes tussen de mensen, besloten we om toch even wat meer ruimte op te zoeken. Het was middag op de dag en dan ook nog tussen alle mensen in, dus het was best wel erg warm. Even wat te drinken besteld en toen hebben we een heuvel beklommen, om even te genieten van het prachtige uitzicht.

Caipirinha
Op Mysterland heb je veel verschillende plekken waar je terecht kan voor een lekker hapje en drankje. Wij zagen een tentje waar ze Caipirinha hadden en besloten hier van te genieten. Caipirinha is een Braziliaanse cocktail wat bestaat uit cachaca (een rum soort), limoen, ijs en suiker. Erg lekker en zeer verfrissend met dat warme weer. Met onze drankjes besloten we naar de andere kant te lopen om daar ook rond te kijken.

Andere wereld
Via de brug over de snelweg liepen wij het andere gedeelte van Mysterland en ook dit gedeelte was weer mooi aangekleed. Het is echt alsof je even in een hele andere wereld bent en beleefde dat als zeer prettig. Even alle druk van het leven achter je laten en gewoon gezien van de muziek, de omgeving, de mensen en het weer. Ik vond de mainstage nog indrukwekkender dan bij stage bij Q dance en ik kon niet wachten tot het wat donkerder werd en de kleuren nog meer tot hun recht zouden komen.

Prachtig
En of die kleuren beter tot hun recht kwamen toen het donkerder werd, het was echt prachtig. Als ik de foto’s terug kijk ben ik al onder de indruk. Net als met heel veel dingen was het in het echt nog veel mooier. Afrojack had de eer om de zaterdag af te sluiten en dit heeft hij dan ook zeer goed gedaan. We hebben even tussen de mensen dansjes staan doen, maar daarna toch weer de rust aan de buitenkant opgezocht. Ze konden we ook net even wat beter foto’s maken van het prachtige vuurwerk waar mee afgesloten werd.

Einde
En toen zat het er helaas weer op en begonnen we aan de terugreis. De dag was zo snel voorbij gevlogen en ik vond het erg jammer dat het er op zat. Het was nog een heel gedoe om bij de bus te komen en om op tijd op het station te zijn voor de laatste trein. We hadden geluk met alles en we kwamen allemaal veilig thuis. Thuis aangekomen, was ik nog veel te erg onder de indruk om meteen te gaan slapen. Ook vandaag en zeker op het moment dat ik dit nu aan het typen ben, geniet ik nog helemaal na.

 

Het was mijn eerste echte festival en ik heb voor 100% genoten en ik hoop dat ik het elke keer zo ga ervaren als ik een festival zal bezoeken. Mysterland je was mooi en ik ben er volgend jaar zeker weer bij!

 

 

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

    1 reactie geplaatst

  1. Pingback: Wellnewss | Mysteryland 2017