Review: Oogmasker

BY 19 september 2016 review

We hebben allemaal eens hoofdpijn en iedereen weet hoe vervelend dit kan zijn. Gelukkig zijn er een heleboel dingen op de markt die de hoofdpijn verlicht. Een van deze dingen is dit oogmasker die ik voor jullie en mijzelf natuurlijk heb uitgeprobeerd.

Hoofdpijn is er in veel verschillende soorten, maar ze zijn allemaal erg vervelend en daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Ik zelf ben helemaal niet van de pijnstillers en probeer graag andere dingen uit die er voor zorgen dat de hoofdpijn minder wordt.

Gekocht
Toen ik twee weken geleden bij de kruitvat dit oogmasker zag liggen, wilde ik het dan ook meteen uitproberen. Hij kost 3,99 en omdat ie meerdere malen te gebruiken is, zou dit dit ook niet alleen beter zijn dan paracetamol, maar ook nog eens veel goedkoper is verhouding. Kijk daar houden wij Hollanders nou van.

Pluche en bolletjes
Het masker kan zowel warm als koud gebruikt worden, waarvoor je hem warm zou gebruiken, weet ik eerlijk gezegd niet. Mocht ik ooit een reden bedenken of als jullie een goede reden weten, let me know.
Het oogmasker heeft twee verschillende kanten, een zachte pluche kant en een kant van plastic waar de bolletjes voelbaar zijn. Hij is wasbaar, wat wel handig is als ie vies wordt. Hij kan ingevroren worden en hij is bestand tegen microgolfoven.

Gebruik
Voor je het oogmasker gekoeld gaat gebruiken, moet ie minimaal een uur in de koelkast hebben gelegen of 30 minuten in de vriezer. Ik zelf heb voor de koelkast gekozen, dit leek mij toch fijner dan in de vriezer. Vervolgens leg je het masker op je ogen en je kunt dan kiezen welke kant. Er zit een elastiek aan zodat het masker op zijn plaatst blijft zitten, dit is te openen en te sluiten met een klittenband.

Ervaring
Ik heb beide kanten uitgeprobeerd, maar ik vond de kant met de bolletjes toch net iets te koud. De pluche kant daarin tegen voelde precies koud genoeg aan. Het masker blijft prima op zijn plek zitten, wat fijn is dat ik niet stil hoef te liggen in een bepaalde positie. Doordat het masker vrij groot is, pakt ie ook goed het gebied rond de ogen mee. Ik merkte dat mijn hoofdpijn zeker iets verlicht werd door het masker. Ik vind het dan ook zeker een aanrader. Ik weet dat kruitvat zulke maskers vaker verkoopt, maar ook online en in andere winkels zullen ze zeker te vinden zijn.

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

  16 reacties geplaatst

 1. Rebecca

  ()

  Zelf heb ik dit heel vaak moeten gebruiken voor mijn migraine.
  Het hielp me altijd ontzettend goed en ben benieuwd of ik het masker nog ergens heb liggen. De warmte is er trouwens voor als je verkouden bent of ziek. Of gewoon als je even wilt ontspannen ^^

  Beantwoorden