Zolang ik mij kan herinneren is lasagne mijn lievelingsgerecht. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik dit regelmatig eet. Voorheen maakte ik dit altijd met een pakje, maar ik wil proberen om zonder pakjes te koken. Na een aantal recepten op internet en in mijn kookboeken te hebben gevonden, maakte ik er mijn eigen recept van… 

Ingrediënten voor de lasagnesaus:
Voor 4 personen (of 6 als het allemaal kleine eters zijn)
Lasagne bladen
300 gram gehakt
100ml gezeefde tomaten
1 courgette
250gram cherrytomaten
75 gram cashewnoten
Rozemarijn
Italiaanse kruiden
Knoflook
1 Ui
Peper
Olijfolie
Rode wijn

Bereidingswijze:
Zorg dat alle groenten gesneden zijn.
Snij ook de knoflook en ui in kleine stukjes.
Bak het gehakt rul en voeg daarna de ui en knoflook toe.
Doe de gezeefde tomaten bij het gehakt en voeg daarbij de kruiden toe.
Daarna breng je een scheut rode wijn en een scheut olijfolie toe en breng dit vervolgens zacht aan de kook.
Zorg vervolgens dat je de oven voorverwarmd op 175 graden.
Laat dit vervolgens zachtjes doorkoken en roer regelmatig door. Als de saus wat dikker wordt kun je nog wat wijn of olie toevoegen.
Uiteindelijk voeg je de groenten en de cashewnoten ook toe.
Terwijl je dit nog laat door pruttelen, kun je de bechamelsaus maken.

Ingrediënten bechamelsaus:
30 gram bloem
25 gram boter
4oo ml melk
30 gram geraspte kaas
Nootmuskaat
Peper en zout

Bereidingswijze:
Smelt de boter op zacht vuur in een steelpan.
Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe.
Dit blijf je goed roeren tot het “mengel” er wittig en droog uitziet.
Vervolgens voeg je beetje bij beetje de melk toe en blijft goed roeren.
Als het kookt dan laat je het al roerend zacht doorkoken.
Voeg de kaas toe en laat dit erin smelten en blijf dit roeren.
Vervolgens kun je het nog op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.

Lasagne bouwen
zoals de Italianen zeggen: een lasagne maak je niet, die bouw je.
Zorg dat je een ingevette ovenschaal hebt die groot genoeg is.
Begin met een dun laagje saus op de bodem.
Daarboven op gaan de lasagne bladen.
Dit herhaal je steeds en je zorgt dat je met een laagje saus eindigt.
Vervolgens breng je de bechamelsaus over de saus aan.
De lasagne is nu klaar om de oven in te gaan voor 30 minuten.

Eet smakelijk!
 

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

    4 reacties geplaatst

No Thumbnail

Trein verhalen

door 23 september 2016 Geen categorie

No Thumbnail

Review: Oogmasker

door 19 september 2016 review