Vrijdag was ik aan het werk en een collega vertelde dat zij zaterdag lekker naar de sauna zou gaan. Onderweg naar huis was ik best jaloers, want ik wilde ook wel naar de sauna. Ik opende Google en zocht een niet al te grote sauna voor deze keer en kwam bij Saré uit…

Zelf de weg vinden

Gister ging ik heerlijk naar de sauna, omdat het best spontaan ging en ik niet thuis sliep, besloot ik om daar de handdoek en badjas te lenen. Wel jammer om niet mijn mooie Wellnewss badjas rond te lopen, maar dat gebeurt snel weer. Het gebouw aan de buitenkant vond ik er eerlijk gezegd niet veel belovend uit zien, ik kon er niet aan zien dat het om een sauna ging. Eenmaal binnen was het heel anders, mooie strakke aankleding en een vriendelijke man die vertelde dat zijn collega mij zo kwam helpen. Die collega checkte mij in, maar helaas vroeg zij mij niet of ik er al eens wat geweest en kreeg nergens een uitleg over. Gelukkig heb ik intussen wat ervaring opgedaan en zelf vond ik de weg.

Centerparcs gevoel

Een groot pluspunt van deze sauna: je hoeft geen bandje te dragen voor je kluis. Je onthoudt je kluisnummer en verzint een pincode om hem open te krijgen. Na het omkleden, ging ik het saunaplein op en was ik best onder de indruk. Alles zag en zo strak en nieuw uit. Verder heel belangrijk, zag het er ook schoon uit. Tijdens mijn dagje ontspannen, heb ik gezien dat het saunaplein goed bijgehouden wordt. Bij de baden ligt een matje, zodat je niet uitglijdt. Ook buiten ziet het er mooi uit. Het complex ligt tussen de hoge bomen en even kreeg ik een Centerparcs gevoel. Een mooi stuk gras en daar omheen verschillende sauna’s, baden en een terras.

Waterval

Saré heeft een aantal bijzondere sauna’s, zoals de stoomcabine op het saunaplein. Deze bevat een waterval die bovenin begint en waar je lekker onder kan zitten. Dan glijdt ie van de verschillende trappen naar beneden en onderaan staat een plasje water, waar je met je voeten in kan zitten. Deze stoomcabine is net wat minder warm dan ik van een stoomcabine gewend ben, maar dat is gezien het water ook maar beter.

Een sauna grot

Verder bevindt zich in de tuin een heuse sauna grot. Hier heb je een rustruimte, een stersauna met sterren aan het plafond en een meditatiegrot. Een grot met een temperatuur van rond de 40 graden en waar je echt stil moet zijn. Ook zit er een bad waar je heerlijk in kunt dobberen. Vanuit de grotsauna en de stersauna, heb je uitzicht op de meditatiegrot.

Praatje

De gasten die in de sauna komen, zijn zeer vriendelijk en zitten niet verlegen om een praatje. Bij het vertrek naar huis wenst iedereen elkaar in de kleedruimte je nog een fijne avond. Ook het personeel is zeer vriendelijk en snel bij je als je op het bestel knopje drukt. Ik heb een heerlijke tosti gehad, die ze niet dubbel klappen, maar beide stukken broodje goed beleggen en zo serveren. Voor het avondeten had ik zoals ik wel vaker im sauna doe, saté besteld. Dit werd ook op een mooi bordje gepresenteerd met de saus apart. Wat ik een pluspunt vind, want nu kan ik zelf bepalen hoeveel ik erop doe.

Warmste opgieting

De opgietsauna is een vrij kleine sauna, maar toch kon iedereen die wilde, mee tijdens de opgieting. Doordat ie zo klein is, stijgt de temperatuur vrij snel en het was dan ook de warmste die ik tot nu toe heb meegemaakt. Erg lekker vond ik hem wel.

Heerlijke dag

Het is wel jammer dat er geen handdoekservice is, zodat je je natte handdoek kan inwisselen voor een droge. Zelf ervaar ik dit altijd als prettig, maar ik merkte al dat veel hun eigen handdoek meenemen en dan is zo’n service natuurlijk overbodig. Ik heb een heerlijke dag gehad en ik zou deze sauna zeker aanbevelen. Zeker als je van een wat kleinere sauna houdt met toch genoeg aanbod.

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.