Langzaam is het weer aan het veranderen en wordt het langzaam herfst. Hoewel ik nog graag wat van de zomer had willen genieten, heeft de herfst ook zo zijn charmes. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk om dan ergens weer de warmte op te zoeken en hoe kan dat beter dan in de sauna?

Ik was dan ook zeer gelukkig toen ik de uitnodiging van Sauna en Beauty Oase kreeg om hun verbeteringen te komen ontdekken en ging daar afgelopen zaterdag naar toe. Twee jaar geleden ben ik hier ook geweest en schreef ik hier ook  een artikel over. Wat mij als eerste opviel was dat ze nu polsbandje gebruiken voor de kluisjes en het bestellen in het restaurant, iets wat ik zelf best jammer vind. Vorige keer hadden ze gewone sleutels die je bij de bar inleverde en je op je naam bestelde. Zoals ook terug te lezen is in het vorige artikel, vond ik dit zeer persoonlijk en er prettig. De kleedkamers zijn wel nog steeds ingedeeld op kleur, wat het makkelijk maakt om je kluisje terug te vinden.

Een fijne service wat ze bieden zijn de handdoeken, je krijgt er namelijk niet eentje, maar gewoon twee. Een grote en een kleine handdoek en als ze nat zijn, kun je ze gewoon even omwisselen. Ik heb hier dankbaar gebruik van gemaakt, want ik was mijn handdoek vergeten mee te nemen. Na het omkleden en douchen, had ik besloten om de dag lekker te beginnen in het bubbelbad. Heerlijk warm water en ruim genoeg, zodat er eigenlijk altijd wel een plekje is. Ik had nog wat tijd over voordat mijn massage gepland stond en ging nog even de lavendelsauna in. Net als de vorige keer vond ik dat het niet echt naar lavendel rook en dit keer zag ik ook geen lavendel takjes hangen. Daarna was het dus tijd voor de massage waarover ik in een volgend artikel uitgebreid vertel hoe dit was.

Na de massage vond ik dat het tijd was om een hapje te gaan eten en besloot om dit lekker in de serre te doen. Het was mooi weer, maar te koud om buiten te zitten en dan is de serre een prima oplossing. Leuk ingericht met allerlei vogelkooitjes en af en toe hoor je de “vogels”. Ik koos een heerlijke maaltijd salade met carpaccio, die zeker goed gevuld was. Aangezien het slim is om na het eten een half uurtje je lichaam te laten rusten en dus niet slim is om een sauna te pakken, ging ik lekker uitbuiken in de kruidentempel. Het was er zo lekker warm en rustig dat ik er echt bijna in slaap viel. Het leek mij dan ook slim om even de rustruimte op te zoeken en daar even een dutje te doen.

Om de dufheid tegen te gaan, ging ik lekker een half uurtje baantjes zwemmen in het zwembad. Had ik meteen mijn beweging ook weer gehad. Ik had hier en daar horen vallen van andere gasten dat zij het water erg koud vonden, hier was ik het zelf niet mee eens. Ik vond het juist een heerlijke temperatuur om even te zwemmen. Daarna maar even bijkomen in de concertsauna, waar helaas de tv het niet deed en ik tegen een zwart scherm aankeek. Gelukkig is een praatje maken in de sauna’s toegestaan.

Aangezien het al weer een stuk later was en mijn maag zich liet horen, heb ik in het restaurant wat te eten besteld. Ik ging voor zeebaars met gamba’s. Ik ben tegenwoordig nog doller op vis dan ik al was en grijp dan graag de kans om hier lekker van te genieten. De zeebaars was heerlijk mals, de gamba’s goed op smaak en de groentes die er bij zaten smaakte ook zeker goed. Er werd goed rekening gehouden met mijn intolerantie voor ui, wat enorm prettig was.

Na het eten deed ik het weer even rustig aan en nam ik plaats in het dennen bad, waar ik ook al de geur miste. Even begon ik te twijfelen of mijn neus niet zo goed werkte, maar ik was niet de enige die de geuren miste. Toen mijn eten goed was gezakt, ben ik lekker voor een opgieting gegaan. Oh wat hou ik hiervan en wat een geluk dat je bij Oase na het afkoelen en een stukje fruit, nog een kort gedeelte hebt. De opgietsauna is zelf wat aan de kleine kant, maar de saunameester maakt er goed gebruik van en gaf een heerlijk opgieting. Ik vond hem zo lekker dat ik besloten had om de opgieting erna ook mee te maken. Uiteraard heb ik eerst goed gekoeld en mijn lichaam laten rusten. Ook de tweede opgieting was lekker, alleen waren de overige gasten wat onrustig en werd er veel gepraat onderling, ondanks het verzoek te genieten in rust. Toch een heerlijk afsluiting van de dag zo en na het scrubben ben ik mij weer gaan aankleden.

Al met al weer een heerlijke dag gehad bij Sauna en Beauty Oase en was ik weer helemaal zen. Het is voor mij, nu ik in Nijmegen woon, niet zo ver en ik zal hier zeker vaker komen genieten.

Wanneer ben jij voor het laatst naar de sauna geweest?

 

Ik ben voor dit artikel uitgenodigd door Sauna en Beauty Oase.
De foto’s in dit artikel heb ik gekregen van Sauna en Beauty Oase.
Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

Mysteryland 2017

door 19 september 2017 muziek