Soms maak je leuke, bijzondere dingen in het leven mee die je niet zo snel mee maakt. Dit zijn dingen die ik nog meer koester dan alle andere leuke dingen. Een van die dingen is dat ik mocht brainstormen bij Cosmopolitan…

Zo’n drie weken geleden zag ik op de Facebook pagina van Cosmopolitan dat ze lezers zochten die naar de redactie wilde komen, om te gaan brainstormen over het blad. Ze wilde namelijk kijken of het aansluit bij de doelgroep en of er dingen zijn die de lezers anders willen. Ik dacht er geen moment over na en gaf mij meteen op. Er ging bijna een hele week voorbij waarin ik niks hoorde. Tot er ineens een mailtje van Cosmo binnen kwam waarin stond dat ze het leuk vonden als ik kwam en of ik nog een vriendin wilde mee nemen. Altijd leuk om iemand mee te nemen en er samen een uitje van te maken.

Twee vrijdagen terug zat ik dan ook in de trein naar Amsterdam. De redactie van Cosmo ligt midden in de stad in een pand waar nog veel meer bladen zitten. Denk dan onder andere Elle en woman’s health. Er was een lange tafel prachtig mooi gedekt voor ons met allemaal lekkere koekjes, chocolade, water met citroen en er lag fruit voor ons. Na een korte introductie wat nou precies van ons verwacht werd en na kort voorstellen, gingen we in groepjes van drie aan de slag. Per categorie moesten wij een aantal vragen stellen waar wij graag een antwoord op zouden willen. Vragen zoals: wat zijn leuke dates om te doen als je al lang bij elkaar bent, moet ik uit mijn comfortzone komen of is blijven zitten niet erg en hoe kies ik de juiste kleding voor mijn bodytype?

Daarna moesten wij bedenken wat wij nu zouden doen om antwoord op onze vragen te krijgen. Bijvoorbeeld door aan vrienden te vragen of op blogs te kijken. Het was even tijd voor een lunchpauze waar we keuze hadden uit heerlijke broodjes met avocado, tonijn, hummus, kip of oude kaas. Lekker broodjes waren het zeker en met nieuwe energie gingen we weer verder. We mochten nu gaan bedenken op wat voor manier wij antwoord op onze vragen wilde hebben vanuit Cosmo. Een artikel in het blad, maar dit mocht ook een event zijn.

De laatste opdracht was dat we moest opschrijven wat wij allemaal zouden willen met het blad als wij op de stoel van de eindredacteur zat en de mogelijkheden eindeloos waren. Leuk om te horen en zien wat iedereen bedacht had en we zaten wel goed op een lijn daarin.

Er wordt gekeken naar onze idee├źn en wij worden sowieso op de hoogte gehouden wat ze met onze tips gaan doen. We sloten de dag af met een glaasje prosecco en kregen allemaal een goodiebag mee. Ik vond het echt een super leuke ervaring waar ik ook zeker wat aan heb gehad. Een ervaring om nooit meer te vergeten en te koesteren.

 

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

    2 reacties geplaatst

  1. Pingback: Wellnewss | Review Dove go fresh pear