kerst zat bij mij net als vele andere, vol met een strakke planning. Ik keek er erg naar uit om te genieten van deze dagen. Helaas werden de plannen van kerstavond gecanceld. Ik kreeg spontaan een ander idee en besloot een wellness suite te boeken om zo kerstavond door te brengen.

Dit is voor mij echt een bucketlist item, iets wat ik graag nog wilde doen. Ik telde dan ook de dagen af tot ik hier naar toe zou gaan. Afgelopen zondag was het dan zo ver en checkte ik in bij Van Der Valk in Houten. Ik werd vriendelijk welkom gegeten en al gauw stond ik in de lift naar boven. Ik was er stiekem vanuit gegaan dat de suite hoger in het hotel zou liggen en daardoor mooi uitzicht zou hebben. Nou dat was helaas niet het geval, want ik stapte uit op de vierde verdieping.

Eenmaal de deur geopend en binnen te treden, was ik echt even helemaal onder de indruk. Het was zo mooi ingericht en van alles voorzien. Er was een heerlijk woongedeelte met een bank, een mooi zitje, een open haard en een tv.

In het volgende gedeelte stond een mega groot bed, waarvan ik ben overtuigd dat je er met vier man in kan slapen. Overal kussens en mooi opgemaakt. Ik zou het op die manier thuis ook wel willen hebben.

Toen even de badkamer bekijken, wat toch wel het hoogtepunt van de hele suite was. Een heerlijke, grote jaccuzi was het eerste wat ik zag. Een kleine sauna wat prima is voor twee mensen. En daarbij een stoom- douchecabine met stoeltjes en twee douchekoppen. Wat ik ook fijn vond is dat de wc netjes was weg gewerkt achter een deur. Vaak zie je in hotels dat de wc gewoon zo op de badkamer zit. Verder een heleboel handdoeken, twee paar badjassen en slippers.

Ik besloot de sauna aan te zetten, wat heel gemakkelijk ging met een knop aan de buitenkant. Het duurt natuurlijk even voor de warm is. Er stond ook een emmer en een lepel klaar, zodat je er water op kon gooien en de luchtvochtigheid wat hoger kon krijgen. Prima netjes geregeld en het was genieten. Ik ben er na binnenkomst in geweest en nog even voor ik ging slapen.

De jacuzzi moest natuurlijk ook getest worden. Hier heb ik ook twee keer gebruik van gemaakt. Een keer met gewoon de badolie van het hotel. Deze rook verder nergens naar en ik had ook niet het idee dat het verder wat deed. De jazucci heeft een functie waarbij je een kleurtje kan kiezen. Helaas doen niet alle luchtopeningen (die de bubbels veroorzaken) het en waren er bijna geen bubbels. Minpuntje. De tweede keer die avond heb ik een lushbal mee in bad genomen en ook een glaasje bubbels.

De stoomcabine heb ik ook getest en het is opzich wel lekker, maar ik geef de voorkeur aan de sauna. Je kan in de cabine zelf instellen hoe lang je wilt en hoe warm. Verder zijn er dus twee klapstoeltjes waar je op kunt zitten en genieten van de warme stoom.

Ik had voor mezelf al bedacht voor ik er heen ging, dat ik de kamer niet meer af zou gaan tot het moment dat ik moest uitchecken. Ik besloot dus gebruik te maken van de roomservice. Helaas viel dit behoorlijk tegen. Het eten van lauw, niet gebakken zoals aangegeven en de friet was slap. Ook vond ik het zelf jammer dat het niet mooi was opgediend. Overal was zilverfolie over gedaan en misschien ben ik nu een zeur, maar echt mooi vind ik dat niet. Je betaal iets meer en daarbij ook nog roomservice kosten en dan verwacht ik toch wel iets meer. Volgende keer zou ik dit dus helaas niet meer doen.

Op het slaapkamer gedeelte stond ook een tv en net als de andere in de woonkamergedeelte, had deze ook de functie waarbij je je telefoon kon koppelen. Ik kon dus gewoon netflixen op groot scherm vanaf een bed vol met kussens. Dat bed slaapt trouwens onwijs lekker en ik heb heerlijk ontspannen geslapen.

En toen was het eerste kerstochtend en ik had afgesproken dat ik het ontbijt op de suite zou krijgen. Dit zou heel gemakkelijk moeten gaan: je hangt een kaartje aan de deur waarbij je jouw voorkeuren opgeeft, hoe laat je het ontbijt wilt hebben en voor hoeveel personen. Dit kaartje wordt dan rond 23.00 opgehaald, dus je moet zorgen dat ie voor de tijd daar hangt. Helaas hing hij er de volgende ochtend nog.. terwijl wel de roomservice trolly van het eten van de avond ervoor was weg gehaald. Even een telefoontje naar de receptie en gelukkig werd het kaartje snel opgehaald en werd het ontbijt alsnog om 10 uur gebracht. En wat voor ontbijt, zoveel lekkere dingen: broodjes, boterhammen, croissants, vers fruit, koffie, thee, melk, verse jus, eitjes en yoghurt. Er miste alleen een ding wat als voorkeur was opgegeven, maar vooruit het is vergeven.

Al met al was het een heerlijke ervaring en zal ik zeker op de volgende kerstavonden hier aan denken en terug genieten.

 

Ik hoop dat jullie allemaal een mooie kerst hebben gehad. Wat hebben jullie gedaan met deze dagen? 

 

Liefs Laura ♡

Over de auteur van dit artikel

Laura

Een echte boogschutter inclusief het impulsief acties ondernemen. Houdt van: sauna's bezoeken, social media, slapen, eten, bloemen fotograferen en schrijven. Houdt niet van: regen, worteltjes, spinnen, leugens en mensen die te laat komen.

Lees meer over mij op deze pagina.

Instagram tag

door 20 december 2017 tag